sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Kuvaamisen glamouria (Välilätinä)

 Halusin vain jakaa kanssanne tämän kuvan, miltä tarinan kuvaaminen oikeasti näyttää. Ja näin bai thö vei, tuo tulipalolavastus oli kyllä ihan perseestä ja silkkaa tuskaa, kun simit eivät muuta tehneetkään, kuin juoksivat ja kiljuivat eikä mikään toiminto onnistunut. Kaiken sen tulen muokkauskin olisi ollut aika vaikeaa, eikä lopputulos olisi varmaankaan ollut läheskään yhtä hyvä. Rakennustilaan ei myöskään pääse tulipalon aikana, jotenkin simejä ei voinut enää tulen sytytettyä siirrellä mihinkään eikä OMSP:tä korjailla. Poseplayer add-on:lla olisi kyllä tosin voinut, mutta se tuppaa olemaan aika hankalaa ja jos haluaa tarkkaan simejä siirtää, niin ainakin itselläni on helpompi aina ollut ihan moveobjectsilla ja alt pohjassa niitä vääntää oikeisiin paikkoihin.
The Todellisuus


 Homma piti lavastaa niin, että kuvissa tarvittavat simit posettamaan ja kaikki hienosäätö valmiiksi. Sitten sytyttelin debug enablerilla tulet sopiviin paikkoihin. Pyörittelin kameraa niin, että olisi tullut vaikutelma juoksevista hahmoista ja muustakin liikkeestä, vaikka todellisuudessa koko poppoo vain tönötti paikoillaan. Kuvia otin niin paljon kuin pystyin, jokaisesta kuvakulmasta, että niistä voi sitten jälkeenpäin etsiä parhaat. Minulla oli kaksi sivuhahmoa vapaana, jotka pidin siellä pitämässä huolen, ettei tuli leviä liikaa ja sammuttavat liekit, jotta voin lopettaa posetuksen. Tähän väliin on varmaan syytä huomauttaa, että en voinut vain ottaa posettavia simejä pois posettamasta, sillä niitä oli liikuteltu moveobjectsilla ja ne olivat sen lisäksi kaikki kiinni OMSP:ssä, enkä halunnut valtavaa bugitusongelmaa ja OMSP:n liimautumista enää riesakseni. Kun kaikki kuvat oli otettu, komensin siis kaksi taustasimiä sammuttamaan palon. Sitten vain simit irti, uuteen poseen ja taas mennään.

Otettu kuva
 Kun oli saatu purkkiin molempien päähenkilöiden pako palavasta talosta, oli aika soittaa palokunnalle ja seuraava ongelma olikin yrittää estää jatkossa vielä tarvittavien henkilöiden juoksua keskelle liekkimerta tapattamaan itseään. Simit kun niin haluavat juosta keskelle paloa kiljumaan. Tämän hoidin niin, että teleporttasin porukan toiselle puolelle kaupunkia ja kun joku ehti juosta takaisin tontille, teleporttasin heidät takaisin. Ja tätä jatkui niin kauan, kunnes palokunta oli saanut palon sammutettua (Tai siis ylipäänsä saapunut paikalle. Ihme hidastelijoita sielläkin.). Tämän lisäksi sitten lopullisia kuviahan on toki muokattukin ja se karsinta on ihan hirveää, kun kuvia tuppaa kertymään sen 500 per osa. Miksi mä edes teen tätä.

Lopullisia kuvia osasta ja kaikissa tönötetty samassa posessa.
 Tällaista siis täällä toisella puolella.

2 kommenttia:

  1. I feel you! Mä niin muistan ton tulen kanssa leikkimisen ja simien teleporttaamisen ja tulen sytyttämisen/sammuttamisen posejenvaihdon välissä jajaja... :D http://delucatrilogy.blogspot.fi/2015/01/214-burn.html remember? Niin rasittavaa kun simit ei voi ees posettaa jos rakennus palaa, yritin joskus modiakin ettiä tähän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun tuota kuvasi, niin siinä tuli jo useampaan kertaan semmoinen "Miksi mä päätin, että yksi juonenkäänne on tulipalo. Miksi, miksi, miksi! Tyhmä minä, tyhmä, tyhmä, tyhmä minä.". :D Onneksi en lopulta tarvinnutkaan niin paljon poseja, kun kuvakulmilla sai (Kai?) aikaan sen vaikutelman, että siinä oltaisiin oikeasti liikuttu. Ja juu, muistan tuon osan. Kun vielä valmistelin tulipalolavastusta, niin mietin, että "No ei se nyt niin vaikeeta voi olla. On siinä muutkin onnistuneet.". Olin väärässä. Tuon posetusongelman taas ratkaisin niin, että heti kun tuli oli syttynyt, laitoin pelin pauselle ja kuvasin siinä. Välillä nopeasti laitoin pelin liikkeelle, ihan vain, etteivät liekit olisi pysyneet liikaa paikoillaan. Se myös esti taustasimejä äkkiarvaamatta photobombaamaan siihen kuvaan, kun haluavat juosta sinne keskelle liekkejä kiljumaan ja harrastamaan vähän sammutustöitä. Pari kuvaa siitä välistä, kun juostaan ja kiivetään tikkaita alas, jäi myös lopullisesta osasta pois, kun osa alkoi jo venähtää liian pitkäksi ja katsoin, ettei koko matkan yksityiskohtainen kuvaus nyt ole niin tarpeen. Yksi sivuhenkilö, jonka posen kanssa tappelin, ei edes lopulta päätynyt koko osaan, kun yksikään kuva jossa se näkyi, ei onnistunut. (Makaava sim ensimmäisessä kuvassa alhaalla vähäm vasemmalla) Oho, jäinpäs jauhamaan vähän turhan pitkäksi aikaa. :O

      Poista

Mielipiteesi on meille tärkeä... hetkinen, KETKÄ ME?

(Ja ai niin, arvostan jokaista kommenttia)